Hrvati znaju raditi u Njemačkoj, ne znaju u Hrvatskoj?

29 rujna 2011

A Unija na rubu sloma


Na urede će spiskati 30 mil. €, a služe im jednom tjedno

Koliko birokrati nemaju osjećaj za stvarnost pokazuje 'genijalni' plan smišljen u institucijama EU. U trenutku kad čitavoj Uniji prijeti raspad i nitko ne može predvidjeti ima li euro budućnost, oni su na uređenje ureda koji se koriste samo jednom tjedno naumili spiskati milijune eura.

Europska unija planira na uređenje novih ureda za Europski parlament potrošiti oko 30 milijuna eura. Istovremeno, urede će koristiti ne više od jednom tjedno, a nalazit će se stotinama kilometara od Bruxellesa – u Strasbourgu.

Francuzi za Strasbourg

Ideja o tome pojavila se nakon što je Francuska reagirala na odluku o smanjenju broja zasjedanja u Strasbourgu, koju je donio Europski parlament.

Tako je ovoga tjedna razmatrana ponuda kojom bi se zgrada Vijeća Europe kupila i renovirala za oko 30 milijuna eura. Time će zaposlenici Europskog parlamenta dobiti puno više prostora, te 371 novi ured.

Britanci sumnjičavi

"Ne možemo u vrijeme teške gospodarske krize potrošiti toliki  novac na zgradu, a istovremeno ne znati koliki su ukupni troškovi. Glasat ćemo protiv trošenja bilo kakvog novca dok se ne iznese stvaran cjenik i svi troškovi ne budu preispitani", prokomentirao je za Telegraph potpredsjednik Parlamenta Edward McMillan-Scott.

Parlament ima 376 zastupnika i oko 3.000 zaposlenika koji su prisiljeni putovati iz Bruxellesa u Strasbourg. Gotovo jednom mjesečno 25 kamiona napusti belgijsku metropolu i prelazi 350 kilometara do Strasbourga kako bi se prevezli svi potrebni dokumenti za održavanje zasjedanja.
 

Nema komentara:

Objavi komentar