Hrvati znaju raditi u Njemačkoj, ne znaju u Hrvatskoj?

26 prosinca 2014

Htjeli ste snijeg?Očekuju se nanosi visoki i do pola metra

Snježno nevrijeme u noći na nedjelju zahvatit će kontinent, ali i dijelove obale. Uz to, stižu i debeli minusi. U Zagrebu i Osijeku na Novu godinu očekuje se čak -18!

Hrvatsku je u petak pogodilo najavljeno pogoršanje vemena. Osjetno je hladnije, no prognostičari upozoravaju da je ovo tek uvod u ono što slijedi. 

To se ponajprije odnosi na noć sa subote na nedjelju, kada će i kontinent i dijelove obale zahvatiti snježno nevrijeme.  Kako javlja HRT, očekuju se olujni vjetar i obilan snijeg, čiji bi nanosi mogli biti i do pola metra.

A stižu i debeli minusi. Nakon što je u četvrtak norveški meteorološki institut najavio da će temperature u Zagrebu pasti na -15 stupnjeva, te su se prognoze sada još i pogoršale. Naime, tvrde da će u četvrtak, prvog dana 2015. godine, između 7 i 13 sati u Zagrebu biti čak -18 stupnjeva!

Istih, minus 18 stupnjeva u četvrtak se očekuju i u Osijeku, dok će u Rijeci za Novu godinu biti -11 stupnjeva. Čak se i u Splitu na novogodišnje jutro očekuju - 3 stupnja, a u Zadru -2. Ipak, tamo će se temperature u poslijepodnevnim satima ipak popeti iznad nule. 

Povremeno već pada u Lici i Gorskom kotaru

Već je u petak povremeno padao slab snijeg u Lici i Gorskom kotaru, a zahlađenje je zahvatilo i Makarsko primorje gdje puše jaka bura prosječnom brzinom od šezdesetak, a na udare i do 90 kilometara na sat. U Makarskoj je u 11 sati izmjereno svega 6 Celzijevih stupnjeva, dok je na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura pala na -7 stupnjeva. Visina snijega je desetak centimetara.

Orkanska bura zatvorila promet


U petak je orkanska bura zatvorila za sav promet autocestu A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državnu cestu DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most. Samo za automobile bila je otvorena DC8 Jadranska magistrala od Karlobaga do Svete Marije Magdalene. 


Nema komentara:

Objavi komentar