Hrvati znaju raditi u Njemačkoj, ne znaju u Hrvatskoj?

05 travnja 2016

Još uvijek traje uskrsna stankaŠto saborski zastupnici rade kad ne rade i kako zarade mjesečnu plaću od 15-ak tisuća kuna?

Saborski su zastupnici i dalje na uskrsnoj stanci. Kako plaću zarade kada ne rade u Saboru?

U Saboru nikog nema već dva tjedna jer njima još uvijek traje uskrsna stanka. I dok građani puno teže dolaze do svojih zastupnika, medijima je lakše. 

"Oni koji imaju moj broj mobitela mogu me dobiti u svako vrijeme, a na mailove odgovaram redovito", kaže Gordana Rusak, predsjednica saborskog Odbora za znanost i obrazovanje. 
 
Na opasku kako je nerealno da će običan građanin imati njen broj mobitela, kaže kako je tada mogu dobiti mailom.  

"Ali to ne znači da ja nisam danas radila", kaže Rusak.
Jasno je da od 151 zastupnika dio njih danas, baš kao ni jučer ili sutra - ne radi ništa. A svima ide mjesečna plaća od 15-ak tisuća kuna 

Objašnjava da je jutros predavala na zagrebačkom PMF-u. Njezina kolegica dan provodi u KBC-u Rijeka.
"Posla ima. ako se hoće. Svaki saborski zastupnik zapravo može naći područje u kojem će i kad nema saborskog zasjedanja moći itekako odraditi svoje vrijeme i pokazati zašto je izabran, a to je da služi svojim građanima", rekla je saborska zastupnica Ines Strenja Linić.

  
Da bi služili građanima, kaže Peđa Grbin, trebaju imati uvijete. 

"Ja recimo još uvijek nemam svoj ured u Saboru pa mi je malo teško organizirati gdje ću primati građane kad sam u Puli, pa to rješavam ad hoc uz pomoć stranke i svega", rekao je Grbin. 

Potpredsjednik Sabora Ante Sanader pak predlaže zanimljivu ideju.
"Možda bi i to bila neka dobra ideja, da svaki zastupnik da izvještaj što je radio, da se dnevno na facebooku pokaže što svaki zastupnik radi", kaže Sanader.
 
Jasno je da od 151 zastupnika dio njih danas, baš kao ni jučer ili sutra - ne radi ništa. A svima ide mjesečna plaća od 15-ak tisuća kuna. 

Ipak, brojni smatraju da bi im prioritet trebali biti građani koji, uostalom, i izdvajaju za njihove plaće. 


Nema komentara:

Objavi komentar